Op deze pagina vind je 10 tips die je kunnen helpen
bij het creëren van een leuke kinderkamer:

 

 

 

 

1 . Maak een indelingstekening op schaal op ruitjespapier. Teken de omtrek van het meubilair van je keuze op schaal na en knip ze uit. Zo kun je schuiven net zolang totdat je een passende indeling gevonden hebt.

2 .Knip de formaten van het meubilair uit krantenpapier en leg ze in de kamer. Op deze manier heb je een plattegrond op ware grootte. Zo kun je meteen zien of het meubilair passend is in de kamer en of er iets bij moet of juist iets weg moet.

3 .Blader tijdschriften door en scheur alles wat je mooi vindt eruit. Kleuren, stijlen, accessoires, alles wat naar je smaak is.

4 .Maak hiervan  een “moodboard". Neem een A3 vel papier, en plak hierop al je uitgescheurde ideeën, kleurstalen, stofjes etc. Zo krijg je een mooie collage waar de sfeer voor de kinderkamer vanaf straalt. Op www.vtwonen.nl/interactief kun je online een moodboard maken.

5 .Denk bij het uitkiezen van het meubilair ook aan de veiligheid van je kindje. Kijk voor meer info op http://www.veiligslapen.info

6 .Ook het soort gebruik van het meubilair is belangrijk. Is het meubilair alleen bedoeld voor de babykamer of is het de bedoeling dat het langer gebruikt kan worden. Kies dan bijvoorbeeld een ledikant waarvan de zijkant gedemonteerd kan worden. Zo kan het eerst dienst doen als tussenstap naar een junior of groot bed en later kan het dienst doen als een bankje op een meidenkamer; leuk met wat fleurige kussens erop.

7 .Is de kamer bepaald en het meubilair uitgekozen? Dan kan het echte werk gaan beginnen. Houd de basis neutraal. Muren in 1 of 2 tinten verf of behang en meubilair in één rustige kleur. Zachte en rustige kleuren hebben een rustgevende werking op je baby.

8 .Op deze manier kun je de sfeer en kleur bepalen met accessoires in bij elkaar passende kleuren. Het voordeel hiervan is, dat een baby- of kinderkamer zo weer in een andere kleur en dus sfeer veranderd kan worden voor als het bijvoorbeeld een peuterkamer wordt of voor als er een tweede op komst is.

9 .Pas als de basis bepaald is, ga dan op zoek naar de aankleding van de kamer. Gordijnen, lampjes, schilderijen, knuffels, mandjes, dekentjes, lakentjes….. er zijn genoeg accessoires te vinden. Struin kinderwinkels en woon(accessoires)winkels af of kijk op internet waar ook veel te vinden is. Kijk voor enkele leuke links op de pagina Links.

10 .Kan je niet alles van je keuze vinden? Is de kleur het net niet of het formaat niet goed? Bij sommige (web)winkels kun je accessoires op maat en/of in jouw kleurwens laten maken.